DNNK, Vandkvalitet der BAT’er (projektnetværk) og Teknologisk Institut inviterer til temadag om regnvandskvalitet.
Meget vand er løbet igennem åen, siden de første projekter omkring regnvandskvalitet så dagens lys. Fra at den primære regnvandshåndtering foregik i regnvandsbassiner og fokus lå på hydraulik, så er det i dag skarpt rettet imod recipienten og hvordan god kemisk kvalitet opnås og opretholdes.
Dagen vil tage udgangspunkt i et tilbageblik på hvordan regnvandskvalitet har fået større og større betydning for regnvandshåndtering, hvordan ser kommuner og forsyninger på dette, hvordan skal vi håndtere de skærpede krav til udledning af regnvand i fremtiden og hvilke tiltag skal vi være opmærksomme på og hvilke kan være med til at afhjælpe og forebygge udledningen af forurenede stoffer igennem regnvandet til vores recipienter?
Kom og vær med til en spændende dag med oplæg fra kommuner, forsyninger og videninstitutioner. Vi slutter dagen af med en paneldebat, hvor vi sætter fokus på fremtidens tiltag – hvad er der behov for at arbejde med og hvordan?
Program
Formiddag Registrering og morgenmad
Velkommen og rammesætning af dagen. Et kort tilbageblik på regnvandskvalitet igennem de senest 10 år v. Ulrik Hindsberger, Teknologisk Institut
Opdatering fra Miljøstyrelsen
v. Maria Benavent
Ændring i forsyningernes arbejdsgang igennem de seneste år
v. NN, NOVAFOS
Vandkvalitet der BAT’er
Projektnetværket Vandkvalitet der BAT’er præsentere deres arbejde
v. Katrine Nielsen, Teknologisk Institut
RegnKvalitet+: Effektiv vurdering af Miljøfremmede stoffer i regnvandsudledninger til brug for udlednings- og tilslutningstilladelser.
v. Jes Clauson-Kaas, HOFOR
Eftermiddag
Nature Based Solutions and Water Quality: Current Insights and Knowledge gaps (Naturbaserede løsninger og vandkvalitet: Nuværende indsigt og viden hul)
v. Majbritt Lund, VIA og Irina Pitropova, VIA, AAU og Byggros
Med fordampning som primær LAR-mekanisme ændres forureningsbilledet markant (og til det bedre)? v. Marina Bergen Jensen, Københavns Universitet
Detektering af kendt og ukendt forurening med kemiske fingeraftryk
v. Thomas Malte Molnár Karlsson, Københavns Universitet
Forventede koncentrationer af miljøfarlige stoffer ved sænkning af grundvand
v. Luca Vezzaro, DTU
Indpasning af renseanlæg til rensning af regnvand i København; indsigter fra den tidlige planlægningsfase
v. Morten Ejsing Jørgensen, Københavns Kommune, Teknik & Miljøforvaltningen, Jes Vollertsen, Aalborg Universitet og Ida Marie Knudsen, Rambøll
15:00 Afsluttende paneldebat med bl.a. Professor Peter Engelund Holm, KU og Innovationschef Ole Mark, Krüger