Hvordan arbejder den næste generation af landskabsarkitekter med klimatilpasning?
Deltag i denne præsentation og få indblik i tre afgangsprojekter fra kandidater ved Center for kommende landskaber på Arkitektskolen Aarhus – og se, hvordan landskabsarkitekter bidrager til klimatilpasning ved at forene stedsforståelse, naturbaserede løsninger og tværfaglig formgivning.
Vi byder på kaffe, kage og en uformel ramme for netværk og samtale – og giver samtidig mulighed for at opleve arkitekternes bud på, hvordan æstetik, strategi og klimatilpasning kan spille sammen i fremtidens landskaber.
Carsten Fjorback fra COWI er vært for denne seneste udgave af DNNK Graduates.
Sara Chire Jensen
The Sea that Shapes Us – Coastal Transformation & Landscape Narratives
Et projekt om Langelands foranderlige kystlandskaber, hvor data, fortællinger og formgivning mødes i en strategi for Magleby Nor. Projektet peger på nye måder at forstå vådområder og naturgenopretning – med landskabslæsning, paludikultur og omsorg som nøgleord.
Ingrid-Marie Morsø
Fukushimas Post-industrial Landscapes: Coastal Relations and Adaptation
Hvordan kan landskabsarkitektur bidrage til både katastrofeberedskab og stedbundne fortællinger? Med udgangspunkt i Fukushima Daiichi foreslås en transformation fra atomkraftværk til kystskov og offentlig have.
Karoline Lindebjerg
Breathing Waterbodies – rediscovering Gudenåen
Med udgangspunkt i flodvandringer langs Gudenåen og dens tilløb undersøger projektet, hvordan vandløb kan betragtes som levende landskaber. Gennem fire udvalgte “River Gardens” vises, hvordan vandets bevægelser og stemmer kan danne grundlag for stedsspecifik og sanselig klimatilpasning. Projektet er en hyldest til vandets formende kraft – og til det nære bånd mellem menneske og vandsystem.
Tidspunkt:
Tirsdag den 24. juni 2025, kl. 14:00 – 15:00
Sted:
Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads 7, 8000 Aarhus C
Klik her for at deltage fysisk