Bestyrelsesmøde den 17. november 2020

Det var det fjerde bestyrelsesmøde i DNNK – stadig i Coronaens tegn – en lille håndfuld var under respekt af retningslinjerne samlet på Roskildevej, resten med over Skype.

Der var velkomst til et nyt bestyrelsesmedlem Morten Rask Madsen fra Byspektrum, da Per Dollerup fra Wavin fratræder sin stilling til nytår og derfor udtræder af bestyrelsen.

Herefter var der en fyldig dagsorden med endelig vedtagelse af DNNKs strategi frem mod 2025, godkendelse af Budget for 2021, orientering om projekter der i gang og søgt om i DNNK.

Endelig var der orientering fra koordinatorerne om hver deres område samt opfølgning på mål og budget.

Så et langt – og godt møde – vi er heldige at have en så aktiv og vidtfavnende bestyrelse.

Frank

Online Studietur

I år har vi lavet studieturen digital. Det har den store fordel, at mange flere kan deltage og få fagligt udbytte. Ved at følge linket herunder, kan du tage "med" på studieturen, hvor du besøger følgende lokaliteter.

Du møder Anders Bo Jensen biolog fra Middelfart Kommune og Lotte B. Mogensen ingeniør og projektleder ved Middelfart Spildevand, der fortæller om deres erfaringer om hydroseparatoren i Kærby.

Anders Bo Jensen fortæller også sammen med Lars Holmberg Frandsen vejformand ved Middelfart Kommune om deres erfaringer med Klimabyen.

Vi mødtes også med Lærke Kit Sangill fra Vandcenter Syd, som fortæller om deres VUDP-projekt om plantevalg og deres erfaringer med drift af LAR-vejbede.

Læs mere om turen og se alle videoerne på hjemmesiden her >

Høringssvar til ny lovgivning om klimatilpasning

I maj 2020 blev der indgået politisk aftale om bedre klimatilpasning af Danmark. På den baggrund har Energistyrelsen sendt udkast til lov om spildevandsforsyningernes klimatilpasning samt efterfølgende 5 underliggende bekendtgørelser, i høring. 

Overordet hilser DNNK en revision af lovgivningen omkring klimatilpasning velkommen. Lovforslaget og de tilhørende bekendtgørelser, indeholder dog også flere elementer, der ikke fremmer klimatilpasningen. Se DNNKs høringssvar til bekendtgørelserne her >

God morgen med DNNK

Inden sommerferien afholdt DNNK fire morgenwebinarer om klimatilpasning med titlen "God morgen med DNNK". I fredags startede vi en ny runde af disse webinarer op, og vi startede med emnet Vandrensning med over 80 online deltagere. Det er et nyt emne der fylder meget i klimatilpasningen, så vi arbejder allerede på at tilbyde flere arrangementer om emnet. De næste to God morgen med DNNK webinarer er: 

  1. Webinar om Stormflodssikring af Hvidovre og København den 10. december 2020. Læs mere og tilmeld dig her >
  2. Webinar om Kystplanlæggeren den 7. januar 2021. Læs mere og tilmeld dig her >

Se webinaret fra i fredags om Vandrensning her > 

Og fik du ikke set webinarerne fra i sommers, ligger de stadig på DNNKs hjemmeside her > 

Farvel til Kristoffer -

Vi har med stor beklagelse måttet sige farvel til Kristoffer Amlani Ulbak, som sammen med familien nu er ved at finde sig til rette i USA for en årrække.

Det er en erfaren mand ud i klimatilpasning og netværk, som vi siger farvel til - Kristoffer har arbejdet med klimatilpasning i mange år, senest over 7 år på Teknologisk Institut og før den tid i Gladsaxe kommune fra 2006 til 2013 – hvor Kristoffer var med til at grundlægge KLIKOVAND og være projektleder for det netværk.

Kristoffer har en vigtig evne når man indgår i et netværk, og det at se hvor andre mennesker er – og møde dem der. Derudover er han arbejdsom, har mange kontakter og ideer og ikke mindst en vedholdenhed, til at gøre tingene på den rigtige måde.

Tak til Kristoffer for alt det han har givet netværket og held og lykke i mulighedernes land!

- og goddag til Anne!

Anne Stalk indtræder i koordinationsgruppen efter Kristoffer. Anne er Miljøsagsbehandler i Gladsaxe Kommunes Miljøafdeling og var Projektleder på kompetenceområdet i det tidligere KLIKOVAND.

Anne har således også været med på rejsen fra KLIKOVAND mod DNNK – tak til dig og Gladsaxe Kommune – og hjertelig velkommen!

LinkedIn

Kontakt os: dab@teknologisk.dk

Indstillinger og afmelding    |    Læs nyhedsbrevet i din browser