Du modtager DNNK’s nyhedsbrev fordi du har interesse i klimatilpasning. 

 

I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om vores digitale og fysiske arrangementer og blive introduceret til den nyeste podcast i ”Vandkant-serien”.

 

I DNNK’s vidensbank har vi netop lagt en ny video op, hvor lektor Ole Fryd, Københavns Universitet siger noget i retning af: God interessentinddragelse starter bedst med en oversvømmelse”.

 

Se dette og andre oplæg i DNNK’s Vidensbank her >

 

Hold øje med nye arrangementer her >

 

Har du forslag til nyheder eller arrangementer indenfor klimatilpasning, er du meget velkommen til at kontakte Steffen Vestergaard, sv@dnnk.dk

 

God læselyst! 

Reminder: Ordinær generalforsamling i DNNK

Tid: Onsdag d. 18. maj kl. 14.00 - 16.00.

Sted: DNNK, Stæhr Johansens Vej 38, 2000 Frederiksberg eller online på Teams.

 

Til medlemmer: Husk tilmelding til den ordinære generalforsamling i Det Nationale Netværk for Klimatilpasning.

 

Til ikke-medlemmer: I kan fortsat nå at melde jer ind og deltage på generalforsamlingen.

 

Tjek om din organisation er medlem her >

Forud for generalforsamling (kl. 13) er der mulighed for en spændende rundvisning på Frederiksberg Forsynings vandværk og nye blødgøringsanlæg.

God morgen med DNNK - klimaforandringernes påvirkning på de kystnære områder

Tid: Torsdag d. 28. april kl. 8.00 - 9.00 på Teams.

 

I DNNK er der stor fokus på klimaforandringernes påvirkning på de kystnære områder, og hvordan vi kan tilpasse os til dem. I den forbindelse vil der i det kommende år blive afholdt en række arrangementer, hvor vi, i DNNK, vil sætte fokus på kystrelaterede klimaudfordringer.

 

Flere af disse arrangementer vil komme til at tage udgangspunkt i eller arbejde med projektresultater fra Realdania projektet, Byerne og det stigende havvand, der beskæftiger sig med netop disse udfordringer.

 

Til at skyde denne række arrangementer i gang afholdes dette Godmorgen med DNNK, hvor projektleder for Byerne og det stigende havvand, Mikkel Suell Henriques fra Realdania vil præsentere de centrale elementer om deres projekt. Derudover vil kystteknisk chef fra Kystdirektoratet, Per Sørensen give et overblik over de kystudfordringer, vi oplever i dag og vil komme til at opleve i fremtiden.

DNNK temadag: Separering - hvorfor og hvordan?

Tid: Mandag d. 23. maj kl. 8.30 - 13.00.

Sted: Sweco, Ørestads Boulevard 41, 2300 København S.

 

Dette arrangement er forbeholdt medlemmer af DNNK!

 

Mange kommuner står over for at skulle beslutte en strategi for regnvandshåndtering. Skal det ud af fælleskloakken og i så fald på hvilken måde? Taler vi om et nyt separat-rørsystem, om LAR-løsninger, om kombinationer, eller om noget helt andet? Og hvad med dræning?

 

Formålet med temadagen er at få indblik i de udfordringer vi står overfor og at få en åben drøftelse af begrundelser for valg af strategi.  Drøftelserne skal gerne gøre os bedre rustet til at træffe kloge langsigtede valg, når vi planlægger for fremtidens regnvandshåndtering.

 

Dagen består af faglige oplæg fra bl.a. Københavns Universitet, Danva samt forskellige kommuner og forsyninger. Derudover vil der være gruppeøvelser ved bordene med fokus på de forskellige separeringsmetoder og deres fordele og ulemper i forhold til vandkredsløb, CO2, økonomi og jura. Til sidst vil der være en paneldebat.

”Det bedste er at starte med en oversvømmelse” - ny video i DNNK’s Vidensbank

”Det bedste er at starte med en oversvømmelse”, sådan lyder anbefalingen fra Ole Fryd, lektor ved Københavns Universitet, i dette oplæg om interessentinddragelse i klimatilpasning. Hør også, hvornår og hvordan man bedst inddrager interessenter samt om det ”gap”, der er at finde mellem borgernes interesse i klimatilpasning og den politiske bevågenhed på emnet.

 

Denne video er fra politikerkonferencen ’Klimatilpasning på Tværs’, arrangeret af Region Hovedstaden.

 

Find flere oplæg fra forskere I DNNKs Vidensbank her >

Ny ”Vandkanten” podcast – kan vi lære af naturen?

Episode 5 i DNNK’s podcast serie ”Vandkanten” er nu klar i jeres foretrukne podcast apps.

 

Afsnittet handler om klimaforandringernes påvirkning på vores kyster og den kystnære biodiversitet. Hvilke udfordringer giver det og hvilke muligheder og løsninger findes der allerede?

 

Til at snakke om dagens emne, har vi inviteret chefkonsulent i kystdirektoratet Carlo Sass Sørensen og landskabsarkitekt samt bæredygtighedsansvarlig i Scønherr Jacob Sandell Sørensen i studiet.

 

Afsnittet kommer rundt om både natur baserede løsninger, privat ejendomsret og zonering af kysten. Vi håber, at I vil lytte med.

Workshop - Vejen til øget eksport af danske vandløsninger

Tid: Onsdag d. 25. maj 2022 kl. 9.00 - 15.30.

Sted: Gl. Skovridergaard, Marienlundsvej 36, 8600 Silkeborg.

 

Coast to Coast Climate Challenge og Teknologisk Institut inviterer til workshop om veje til øget eksport af danske regnvandsløsninger.

 

Med klimaændringerne og de øgede nedbørsmængder, stiger behovet for at håndtere regnvand, der hvor det falder, så det ikke belaster afløbssystemerne.

 

Den danske vandsektor har en ambition om at være verdensførende inden for leverancen af intelligente, effektive og bæredygtige vandløsninger. Skal dette mål nås, skal eksporten i branchen øges.

 

På workshoppen vil du blandt andet kunne høre om arbejdet med Vandvisionen 2025, muligheder for EU-støtte og samarbejder, vejledning til virksomheder om eksport til relevante markeder samt få muligheden for at høre om danske vandløsninger. Workshoppen henvender sig hovedsageligt til firmaer, der producerer dele til eller samlede løsninger til regnvandshåndtering og BAT-løsninger samt rådgivere inden for dette fagområde.   

 

Se det foreløbige program her >. Der er begrænset antal pladser, så skynd dig at tilmelde dig. Sidste frist for tilmelding er den 16. maj kl.12.00.

LinkedIn

Kontakt os: info@dnnk.dk

Indstillinger og afmelding    |    Læs nyhedsbrevet i din browser